3 szklanki mąki
1/4 szklanka cukru
1/2 szkalnki miodu
1 opakowanie przyprawy do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajo
1/2 kostki margaryny.
Jak ktoś lubi ciemniejszy kolor-można dodać łyżeczkę kakao.
Jak ktoś lubi ciemniejszy kolor-można dodać łyżeczkę kakao.
Tłuszcz rozpuścić, dodać miód -wymieszać i trochę ostudzić.
Dodać pozostałe składniki i wyrobić na gładką masę.
powycinać ciasteczka i piec w temp.ok.180-190 st.C.
Ozdobić.Nie ozdobione też smakują.
Smacznego !
Mogą leżeć długo-smakują nawet upływie po roku czasu.
też już upiekłam pierniczki, tylko ozdabiać mi się już nie chce hehe. Twoje cudne są
OdpowiedzUsuńmniam mniam!
OdpowiedzUsuń